donderdag 29 juli 2010

Sociale contacten

Kinderen zijn goed voor je sociale contacten...hebben we in de loop der jaren gemerkt.
Mensen die je voorheen alleen gedag zei in het voorbijgaan spreek je nu dagelijks, omdat de kids met elkaar spelen. En laten die papa's en mama's nou ook eens leuk gezelschap zijn. Twee vliegen in een klap.
Overal word je door wildvreemden aangesproken. Opa's en oma's die dat kleine grut helemaal geweldig vinden. Mensen die even in de kinderwagen willen loeren naar de nieuwste aanwinst. Daarmee krijg je vaak ook hele levensverhalen te horen....niet altijd gewenst (soms denk ik jaja loop nu maar door)
Als je een kindje hebt dat ook nog eens een helmpje opheeft is zo nog interessanter.
Vanmiddag waren we bij Ikea en dan zie je mensen kijken en naar elkaar fluisteren (wat ik dan wel weer minder vind)"...Nee mijn kind mankeert niks. Ze heeft gewoon een plat koppie.."
Maar er zijn dan ook mensen die gewoon op je afstappen en vragen stellen over het helmpje.
Ook vanmiddag. Een oma van een tweeling waarvan een van de twee kids een afgeplat hoofdje heeft. Er werd ook een helmpje geadviseerd. Papa en mama waren voor maar oma nog niet zo. Dus alle voors en tegens werden even gevraagd door oma zodat ze dat aan de kinders kon doorgeven.
Oma was volgens mij helemaal om na ons gesprekje. ....en mijn eten koud. Maar dat terzijde.

woensdag 28 juli 2010

Kletsen

Zara begint lekker te kletsen. De dadada's en wawawa's vliegen je om de oren.
Het is ook zo'n vrolijk ding. 's Morgens als je met de fles naast haar bedje staat begint het al. Een heerlijke big smile krijg je dan.
En het helmpje...ze vind het allemaal best.
Ze wil ook de hele dag wel staan en lopen. Nou is dat natuurlijk niet goed voor de heupjes, maar zo heel af en toe een stukkie en ze giert het uit. Geweldig vind ze dat.
Ook is ze gek op televisie kijken. Dan zetten we haar in de kinderwagen voor de tv (lekker pedagogisch verantwoord ook) Met mate natuurlijk. Maar soms verdomd handig bv als mevrouw weer eens geen zin meer heeft om te liggen. Daar is ze antuurlijk al gauw klaar mee. Ik wil meer meer meer. Liggen kun je altijd nog.
Net als dat je slapen 's nachts doet. Overdag dus bijna niet. Wakker dier!
En verder?
Happen. we gaan het maar weer eens proberen. Ik heb het laatst al geprobeerd met een fruithapje en bruine bonen met appeltjes en worteltjes, maar dat was nog niet echt succesvol. Pas als je haar zelf met het lepeltje laat rotzooien krijgt ze wat binnen. Maar dan zit ze er ook helemaal onder...inclusief omgeving. Niet echt wat als je eventjes tussendoor de kleine een hapje wilt geven. Daarna is namelijk een grote poetsbeurt echt noodzakelijk. En de stoel, vloer, kleertjes, mama, tafel hebben die dan ook nodig.
Maar verder een heerlijk ding!!!!!

donderdag 15 juli 2010

Lief klein konijntje....

heeft een vliegje op zijn neus.
Toen ik net wat foto's van Zara met helm maakte vloog er net een vlieg door het beeld.
Hier het resultaat.

Het helmpje

Zara heeft afgelopen dinsdag het helmpje gekregen.
Ze lachte gewoon naar de man toen hij het ding op haar hoofd zette. Daar doen we het toch voor zei hij...die grote glimlach.
Ze lijkt het (gelukkig) niet echt vervelend te vinden.
Gisteren heeft ze hem niet opgehad i.v.m. de warmte, maar vandaag gaat ie gewoon weer op.
Ik zal vandaag even een foto maken van haar.
Owen vind het ding superinteressant en wil hem het liefst zelf ophebben. Heeft ie dus ook al geprobeerd.....Alleen was zijn koppie te groot.