woensdag 30 juni 2010

En dan gaat het gebeuren

Vanmorgen heb ik Zwolle gebeld.(Roessingh) voor Zara. Voor het helmpje.
En dan duurt het eerst drie lange en drie brede voor ik uberhaubt iemand aan de lijn heb.
Die vertelt je dan doodleuk dat je een verwijzing nodig hebt van de speicalist en niet van een huisarts. Ook lekker!!! Dat heeft niemand me verteld. Dus eerst een afspraak maken bij een kinderarts. Oh nee eerst een verwijzing van de huisarts vragen(die ik nooit te pakken krijg..of in bespreking en koffiepauze of op vakantie...Sjeee ga eens aan het werk zeg, moeten wij toch ook!!) Dan hopen dat we binnen een redelijke termijn bij een kinderarts terecht kunnen en dan een afspraak in Zwolle maken. hoezo omslachtig. Als ze dan 4 is en naar school gaat mogen we blij zijn als ze een helmpje heeft. (heeft zo zijn voordelen, denk maar aan naar school fietsen. Dan is een helm natuurlijk wel lekker verantwoord he!)
Maar goed om een steeds langer wordend verhaal een klein stukkie korter te maken heb ik dus maar even de fysio gebeld. Dit kan toch niet echt de werkwijze zijn.
Zij vertelde me dus dat ze dit nog nooit gehoord heeft en heeft gelijk naar Zwolle gebeld.
En wat was nou de reden? Er zijn een hele boel werknemers van het Roessingh overgestapt naar de concurrent Proreva. Er zijn  geen kinderartsen meer bij het Roessingh.
Toen heeft ze proreva gebeld en hoeraaaa a.s vrijdag om 11 uur kunnen we al komen. Holley! Het kan dus wel.
Moeilijk gedoe allemaal.

dinsdag 22 juni 2010

Helmpje part II

Vandaag kwam de fysio Zara's hoofdje meten. Ze kreeg een soort rubber bandje om haar hoofdje dat uithard. Daarop worden dan de punten van haar oortjes en neus aangegeven.
Toen het bandje erafw as kon je wel zien dat haar hoofdje iets breder is dan lang(en zou andersom moeten zijn) en dat haar hoofdje aan de linkerkant iets meer afgeplat is dan aan de rechterkant.
Wel zag ze dat het bolletje op de achterkant van haar hoofdje in vergelijking met vorige week iets boller geworden was. Dat is dus positief. Als dat met een helmpje ook zo snel gaat hoeft ze dat ding ook niet zo heel lang op te hebben.
Zara komt zeker in aanmerking voor een helm. Als er meer dan 100 uit de berekening komt is een helmpje wel nodig. Zara zit op 103. Wel was haar hoofdje symetrisch. Dat wil zeggen dat haar oortjes netjes op de plek zitten waar ze horen. Fijn om te weten toch.
Aangezien we een verwijskaart van de huisarts nodig hebben en deze weer eens op vakantie is krijgen we volgende week een verwijskaart voor Zwolle waar ze dan het helmpje gaan aanmeten.

woensdag 16 juni 2010

Prikjestijd

Gisteren moest Zara weer naar het consultatiebureau voor de prikjes.
Wat een bikkel. Ze heeft heel eventjes gehuild tijdens het prikje en daarna was het klaar. Geen traan meer gelaten. Ze heeft verder ook geen last gehad(gelukkig)
Ze is weer gewogen en gemeten en weegt nu 6700 gram en is 65,5 cm lang. Qua gewicht zit ze nu op het gemiddelde en qua lengte boven gemiddeld.
Ook moest ze even bij de arts lang omdat ze vorige maand niet geweest is (even tussendoor voor de prikjes) en die constateerde dat ze een erg plat achterhoofdje heeft.
We zijn doorverwezen naar de kinderfysiotherapeut en die is vanmorgen al langs geweest.
Zara ontwikkeld zich prima en is erg sterk. Maar ze heeft inderdaad een plat achterhoofdje. Haar hoofdje is breder dan dat het lang is en dat hoort andersom te zijn.
We hebben wat tips gekregen en een zijligkussen. Ze moet zoveel mogelijk op de zij liggen of op de buik. Omdat Zara enorm beweeglijk is valt dat niet altijd mee.
De fysio wist ook niet of het dus gaat helpen met de tips en het kussen. Een baby die altijd stil ligt kun je makkelijk zo neerleggen en die blijft wel liggen, maar dat gaat dus voor Zara niet op.
Dan is er nog een optie en dat is een redressiehelmpje. Dat helmpje wordt op maat gemaakt en zorgt ervoor dat Zara's hoofdje mooi rond word.
Als we ervoor kiezen een helmpje te nemen dan gaat ze volgende week Zara's hoofdje opmeten en kunnen we naar Zwolle om een helmpje aan te laten meten. Als het helmpje aangemeten is duurt het ongeveer twee weken voor ze hem dan heeft.
Het is dan de bedoeling dat ze zo'n 23 uur per dag dit helmpje opheeft. En dat gedurende een aantal maanden. Meestal zijn ze tegen hun eerste verjaardag van het helmpje af.
Ja wat doe je dan. Het is puur cosmetisch dus niet noodzakelijk. Maar als er wat aan gedaan kan worden heeft ze er later natuurlijk ook plezier van.
Gelukkig weet ik van Heike en Susan dat het resultaat heel duidelijk is en het kind er niet veel last van heeft. Het is meer je moederhart dat zeer doet. Arm kind met zo'n helm op.