woensdag 16 juni 2010

Prikjestijd

Gisteren moest Zara weer naar het consultatiebureau voor de prikjes.
Wat een bikkel. Ze heeft heel eventjes gehuild tijdens het prikje en daarna was het klaar. Geen traan meer gelaten. Ze heeft verder ook geen last gehad(gelukkig)
Ze is weer gewogen en gemeten en weegt nu 6700 gram en is 65,5 cm lang. Qua gewicht zit ze nu op het gemiddelde en qua lengte boven gemiddeld.
Ook moest ze even bij de arts lang omdat ze vorige maand niet geweest is (even tussendoor voor de prikjes) en die constateerde dat ze een erg plat achterhoofdje heeft.
We zijn doorverwezen naar de kinderfysiotherapeut en die is vanmorgen al langs geweest.
Zara ontwikkeld zich prima en is erg sterk. Maar ze heeft inderdaad een plat achterhoofdje. Haar hoofdje is breder dan dat het lang is en dat hoort andersom te zijn.
We hebben wat tips gekregen en een zijligkussen. Ze moet zoveel mogelijk op de zij liggen of op de buik. Omdat Zara enorm beweeglijk is valt dat niet altijd mee.
De fysio wist ook niet of het dus gaat helpen met de tips en het kussen. Een baby die altijd stil ligt kun je makkelijk zo neerleggen en die blijft wel liggen, maar dat gaat dus voor Zara niet op.
Dan is er nog een optie en dat is een redressiehelmpje. Dat helmpje wordt op maat gemaakt en zorgt ervoor dat Zara's hoofdje mooi rond word.
Als we ervoor kiezen een helmpje te nemen dan gaat ze volgende week Zara's hoofdje opmeten en kunnen we naar Zwolle om een helmpje aan te laten meten. Als het helmpje aangemeten is duurt het ongeveer twee weken voor ze hem dan heeft.
Het is dan de bedoeling dat ze zo'n 23 uur per dag dit helmpje opheeft. En dat gedurende een aantal maanden. Meestal zijn ze tegen hun eerste verjaardag van het helmpje af.
Ja wat doe je dan. Het is puur cosmetisch dus niet noodzakelijk. Maar als er wat aan gedaan kan worden heeft ze er later natuurlijk ook plezier van.
Gelukkig weet ik van Heike en Susan dat het resultaat heel duidelijk is en het kind er niet veel last van heeft. Het is meer je moederhart dat zeer doet. Arm kind met zo'n helm op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten